Where is the limit?

Obra guanyadora al Premi d’Arts Plàstiques Arnau de Palomar 2019 de Riudoms

Tècnica: mixta. Collage/patchwork de paper sobre manta tèrmica d’emergència, fil.

Mides: 150 x 200 cm

Obra propietat del CERAP Riudoms 

A l’obra “Where is the limit?”, utilitzo trossos de paper (patchwork) provinents de diferents fonts i que vaig enganxar a una manta d’emergència:  Retalls de notícies actuals i imatges de diversos diaris relacionades amb tot allò referent al territori i en molts dels seus àmbits: polític, físic, mediambiental, legislatiu, moviments migratoris, transformacions del territori per l’efecte climàtic, o per l’efecte humà, etc…  

Retalls de mapes i planells recopilats per diferents vies. Retalls d’un estudi preliminar de la Carme Arenas i que formava part del llibre “El baró rampant” d’Italo Calvino. Papers (del 1940 al 1965) dels impostos de la contribució i altres (Contribución territorial, riqueza rústica amillarada, riqueza urbana, Cámara Oficial de la Propiedad Urbana de Barcelona, Impuestos sobre el lujo, radio y televisión, Hermandad sindical de Labradores y Ganaderos, Suministro de Aguas Potables…) relacionats amb la casa familiar de la que recentment els meus pares s’han desprès.

Retall d’un Diari Francès pertanyent a la germana de la meva àvia, exiliada a França durant la Guerra Civil. Ella va haver de fugir i deixar la casa familiar en la que la resta de la família seguia habitant i de la que feia referència en el punt anterior. Va marxar sola i amb dos fills molt petits. El seu marit l’esperava a França. Amb les diferents peces creo tota una illa de cases, d’aquelles que es dibuixen amb el traç d’una sola línia i sense aixecar el llapis. D’aquelles que son tan necessàries per sentir-se part d’aquest món.

Comments are closed.