About Me

Núria Benet, Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

SOBRE MI: (CAT) https://www.nuria-benet.com/wp-content/uploads/2022/05/BIO-Nuria-Benet-CAT.pdf

Sóc artista i llicenciada en Econòmiques. Entenc el meu treball artístic com a generador de coneixement, íntimament lligat als processos de recerca i experimentació tant a nivell material, com conceptual i teòric. Les meves línies de treball son la literatura i els llibres en paper, les dones i el tèxtil, i la connexió amb l’espai i el temps. Treballo com a responsable de la formació de Casa Aymat i del Centre d’Art Maristany. He rebut i rebo formació en diverses disciplines artístiques: Art tèxtil: tapís i brodat, ceràmica, gravat, dibuix i pintura, cursos teòrics d’art contemporani i el curs d’escriptura El plaer d’escriure. Aquest 2022 m’ha estat atorgada una beca d’investigació de la Fundació MACBA. Al 2021 vaig estar seleccionada als Premis FAD d’Art, i vaig obtenir la subvenció Terrassa CREA amb la que he desenvolupat una segona fase del projecte Dones impertinents, en col·laboració amb el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, amb presentació pública del projecte a la Sala Muncunill. Dones impertinents havia estat seleccionat i guardonat per Mujeres en las Artes Visuales a la Biennal de MAV2020. Actualment estic preparant una exposició individual a l’Espai Zero del Museu Tèxtil de Terrassa pel setembre 2022. Seleccionada a la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils al 2020. Guanyadora del Premi Arnau de Palomar del CERAP de Riudoms i Finalista del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, al 2019. He exposat de forma individual Hub Trees a La Casa Elizalde a Barcelona, premiada anteriorment en la Convocatòria d’artistes de Sant cugat.

STATEMENT
Tota la meva obra és un intent de connexió o reconnexió amb la natura i amb tot allò que ens envolta. Un dels meus objectius és posar en relleu la seva bellesa , els seus valors intrínsecs, així com convidar a reflexionar sobre com ens hi relacionem.
La manera de viure de la nostra societat actual ens exigeix una activitat incessant i hem perdut l’hàbit de la observació de l’entorn més proper i immediat.
Voldria crear a través de l’art uns escenaris propicis per a qüestionar-nos la nostra relació amb l’espai i el temps, gaudint a l’hora d’uns entorns inspirats en la natura; amb la voluntat de sentir-nos més arrelats al món. Els llibres esdevenen una eina de treball fonamental en el meu procés creatiu. Molts d’ells acaben formant part de les obres que realitzo.

ABOUT ME: (EN)   https://www.nuria-benet.com/wp-content/uploads/2022/05/BIO-Nuria-Benet-EN.pdf
My educational background and professional experience have been in business and administration. Nevertheless since late 2011 I decided to be fully dedicated to art.
Nature is my inspiration and I’m interested in the relationship and connections between humans and nature.

My interests of work are texts, words and books on paper, women and textiles,  and the connection between space and time.

SOBRE MI: (CAST)     https://www.nuria-benet.com/wp-content/uploads/2022/05/BIO-Nuria-Benet-CAST.pdf

Soy artista y licenciada en Económicas. Entiendo mi trabajo artístico como generador de conocimiento, íntimamente ligado a los procesos de investigación y experimentación tanto a nivel material como conceptual y teórico. Mis líneas de trabajo son los textos, palabras y los libros en papel, las mujeres y el textil y la conexión con el espacio y el tiempo. Trabajo como responsable de formación de Casa Aymat y del Centro de Arte Maristany en Sant Cugat del Vallès. He recibido y recibo formación en diversas disciplinas artísticas: Tapiz y bordado, cerámica, grabado, dibujo y pintura, cursos teóricos de arte contemporáneo y El placer de escribir. Este 2022 me ha sido otorgada una beca de investigación de la Fundació MACBA. En 2021 estuve seleccionada en los Premios FAD de Arte, y obtuve la subvención Terrassa CREA con la que he desarrollado una segunda fase del proyecto Mujeres impertinentes, en colaboración con el Centro de Documentación y Museo Textil de Terrassa, con presentación pública del proyecto en la Sala Muncunill. Mujeres impertinentes había sido seleccionado y galardonado por Mujeres en las Artes Visuales en la Bienal de MAV2020. Actualmente estoy preparando una exposición individual en el Museo Textil de Terrassa para septiembre 2022. Seleccionada en la Bienal de Arte Contemporáneo Gastronómico de Cambrils en 2020. Ganadora del Premio Arnau de Palomar del CERAP de Riudoms y Finalista del Premio BBVA de Pintura Ricard Camí, en 2019. He expuesto de forma individual Hub Trees en La Casa Elizalde en Barcelona, premiada anteriormente en la Convocatoria de artistas de Sant Cugat.

Comments are closed.