About Me

Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

SOBRE MI: (CAT)

La meva formació acadèmica i major experiència professional han estat en el món empresarial, tot i que des del 2011 em dedico al món de l’art. Actualment treballo com a Responsable de Formació dels Centres municipals d’Arts visuals de Sant Cugat (Casa Aymat i Centre d’Art Maristany), treball que compagino amb el desenvolupament del meu projecte artístic personal. He rebut i rebo formació en diverses disciplines artístiques: Art Contemporani, Tapís, Ceràmica, Gravat, Dibuix i Pintura,…
Guanyadora ​del​ Premi Arnau de Palomar​ del ​CERAP​ de Riudoms d’Arts Plàstiques i Finalista​ del ​Premi BBVA de Pintura Ricard Camí​, al 2019. Recentment he exposat de forma individual “​Hub Trees”​ a La ​Casa Elizalde​ de Barcelona. Aquesta proposta expositiva havia resultat premiada prèviament en el marc de la Convocatòria del ​Cicle d’Artistes de Sant Cugat.
La instal.lació “Hub Tree” ha estat exposada a l’espai de showroom de l’empresa iGuzzini Ibérica i ha format part de l’edició “Girona, Temps de Flors”, 2019.
A finals del 2018 l’obra “Desestructuració alimentària i ignorància il·lustrada” va ser seleccionada a la ​Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils​. Al 2018 el meu projecte artístic ​#OneTreeaDay365days​ es va incloure en un dels programes del “Ja t’ho faràs” de TV3.
Al 2017, vaig exposar també de forma individual ”naturalMENT ” a l’Espai Expositiu de l’Antiga Estació de Rubí. Al gener del mateix any vaig ser Finalista a la 2a Beca Joan Cabanas-Alibau de fotografia 2016 pel Projecte #OneTreeaDay365days.
He exposat també de forma col·lectiva a la 18a Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alòs amb l’obra seleccionada “7 Dies”, i al MAGRAMA (Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente) a Madrid participant amb una obra que va ser seleccionada al Concurs de ceràmica MAGRAMA 2015. He exposat de forma individual a l’Escola d’Art i Disseny de Rubi (EDRA), a la Galeria Pou d’Art de Sant Cugat, al Club Nàutic de Salou, al Conjunt Monumental de la Seu Vella a Lleida i a Rubí.
A finals del 2014 vaig obtenir el ​1er Premi al 20è Concurs de Pintura Daniel Bas​, de Rubi. Altres exposicions de forma col·lectiva al Centre d’Art Contemporani de Mijas (Màlaga) i Museu de Ceràmica de Picasso, al Peacock Rubi Art Festival amb una instal·lació, al Centre d’Art La Rectoria de Sant Pere de Vilamajor i al XIX Concurs d’Escultura Pere Jou de Sitges. Al 2016 vaig participar en el SAR (Street Art Reciclatge, Sant Cugat).

STATEMENT
Tota la meva obra és un intent de connexió o reconnexió amb la natura i amb tot allò que ens envolta. Un dels meus objectius és posar en relleu la seva bellesa , els seus valors intrínsecs, així com convidar a reflexionar sobre com ens hi relacionem.
La manera de viure de la nostra societat actual ens exigeix una activitat incessant i hem perdut l’hàbit de la observació de l’entorn més proper i immediat.
Voldria crear a través de l’art uns escenaris propicis per a qüestionar-nos la nostra relació amb l’espai i el temps, gaudint a l’hora d’uns entorns inspirats en la natura; amb la voluntat de sentir-nos més arrelats al món. Els llibres esdevenen una eina de treball fonamental en el meu procés creatiu. Molts d’ells acaben formant part de les obres que realitzo.

ABOUT ME: (EN)   http://www.nuria-benet.com/wp-content/uploads/2018/05/aboutme.pdf
My educational background and professional experience have been in business and administration. Nevertheless since late 2011 I decided to be fully dedicated to art.
Nature is my inspiration and I’m interested in the relationship and connections between humans and nature.

SOBRE MI: (CAST)     http://www.nuria-benet.com/wp-content/uploads/2020/10/BIO-Núria-Benet-CAST.pdf

Mi formación académica y la mayor parte de mi experiencia profesional ha sido en el mundo empresarial, aunque desde el 2011 me dedico al mundo del arte.
Mi fuente de inspiración es la naturaleza, y me interesa especialmente la relación que se establece entre ésta y la condición humana. Mi objectivo es la creación artística como herramienta movilizadora y catalizadora del conocimiento y del pensamiento crítico social. El componente estético toma también una parte importante en mi lenguaje artístico.

Comments are closed.