Desestructuració alimentària i ignorància il·lustrada

Obra seleccionada a la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, 2018.
Ferran Adrià ha estat determinant en la construcció del nou llenguatge de la cuina que comporta un canvi radical en la concepció de la cuina culinària. El seu taller actuava com un vertader laboratori d’idees on l’objectiu central no era crear nous plats sinó trobar noves maneres d’elaborar-los.

Partint d’aquesta idea, treballo amb el llibre «Alimentació, consum i salut», Col.lecció Estudis Socials Núm.24 Obra Social Fundació «La Caixa». 2008.

Em baso en la paradoxa plantejada en el llibre en que mai com fins ara no s’ha sabut tant sobre l’alimentació i la nutrició, i en canvi ha augmentat la desorientació i la preocupació del consumidor que es troba desconcertat per la proliferació de recomanacions i consells alimentaris.

Una vegada llegit i analitzat el llibre tallo cada una i totes les frases del llibre contingudes en més de 130 pàgines. Deconstruir, per tornar a construir el llibre d’una forma diferent.

Torna a unir totes les frases del llibre amb un fil vermell, però aquesta vegada de forma totalment aleatòria, creant un nou fil o llenguatge amb el que teixirà de nou el llibre, sorprenent-nos amb el resultat.

Comments are closed.